WOUDENBERG - Vrijdagvond 29 april zijn zowel de kampioen van de hoofdklasse als de kampioen van de eerste klasse bekend geworden. Heart for Garden in de hoofdklasse door gelijk te spelen tegen Moestas en Bouwbedrijf Morren in de eerste klasse door te winnen van Stam & De Lange Natuursteen. Beide teams leken al vroeg in de competitie af te stevenen op het kampioenschap, maar kregen een terugval in de tweede helft van de competitie, waardoor de beslissing toch nog wat langer werd uitgesteld. Nu is het echter zover en zij waren de trotse kampioenen van het zaalvoetbal in De Camp. Beide teams vierden hun kampioenschap na afloop in Sportcafé de Camp, vooruitlopend op de huldiging op de finaleavond. Het bestuur feliciteert beide teams van harte met dit kampioenschap!  

 

Bar de Camp - Autobedrijf Frietema  6-3 
In de strijd om de tweede plaats moeten beide teams winnen om bij Accon AVM in de buurt te blijven.  Frietema gaat goed van start en na enkele minuten kan Ruben Imminkhuizen al de 1-0 laten aantekenen. Even later volgt uit een vrije trap de 2-0 door Wouter Imminkhuizen. De Camp oogt niet scherp en één minuut later onderschept Wouter Imminkhuizen de bal en kan ongehinderd alleen op de keeper af, die keurig wordt gepasseerd met een gericht schot. Maar dan komt Elwin Vermeulen in het veld en de wedstrijd kantelt meteen. Binnen een minuut kan Joey Kooy de 3-1 maken en vijf minuten voor rust volgt de 3-2 door Marc van Ginkel. Vlak voor het fluitsignaal valt ook de 3-3 door Joey Kooy en alles is weer mogelijk. Er is na rust een gelijkopgaand wedstrijdbeeld, waarbij grote kansen aan beide zijden worden gemist. Dan kan Joey Kooy met zijn derde van de avond 4-3 maken. Nu is De Camp los en als Marc van Ginkel met twee doelpunten vlak voor tijd zijn hattrick voltooit en de stand op 6-3 brengt is de wedstrijd definitief gewonnen. De Camp houdt nog een theoretische kans op de eer van de tweede plaats in de hoofdklasse. 

Heart for Gardens - Moestas  2-2 
Heart for Gardens heeft het door verlies tegen De Camp en Accon even moeten uitstellen, maar vanavond kan het kampioen worden. Tegen het al gedegradeerde Moestas zou dat geen probleem moeten zijn, want een gelijkspel is voldoende. Er volgt een ware stormloop op het doel van Moestas, dat slechts af en toe aan een uitbraak toekomt. Na vijf minuten is het dan raak als Tim Staal met een hard afstandsschot de 1-0 scoort voor Heart for Gardens, daarna lijkt het kwestie van consolideren en uitbouwen. Het loopt echter anders, want Christiaan van de Mark kan ondanks de druk toch 1-1 scoren voor Moestas. In de tweede helft is het spel gelijkwaardig en er moet een vrije trap aan te pas komen om Paul de Graaf in staat te stellen om dwars door de muur een onhoudbaar binnen te schieten, 2-1. Maar ook nu komt Moestas weer terug en wordt het 2-2, waardoor nog een aantal spannende minuten volgt voor Heart for Gardens. Dit wordt echter zonder verdere schade doorgekomen en er volgt een grote ontlading en een feestje in de kantine om het verdiende kampioenschap van de hoofdklasse te vieren. 

Sport- en Dierenshop Woudenberg - Technica  4-2 
In de eerste klasse is het altijd spannend, en niet alleen bovenin, maar ook in de onderste regionen. Vanavond treft Sport- en Dierenshop Technica, dat de laatste tijd langzaam zakt in de ranglijst en nu als enige nog is te benaderen voor Sport- en Dierenshop. Dan moeten zij wel alles winnen en Technica alles verliezen. Vanavond hebben ze dat voor een deel dus in eigen hand en zij gaan er vol in om die doelstelling ook te bereiken. De wedstrijd gaat aanvankelijk nog redelijk gelijk op, maar Technica is niet in goede doen en het blijkt de avond van Thomas Budel, die met drie doelpunten zijn team Sport- en Dierenshop een goede dienst bewijst en de mogelijkheid van een beslissingswedstrijd op de finaleavond nog open houdt.  

Bouwbedrijf Morren B.V. - Stam & De Lange Natuursteen  3-1 
Morren had al heel lang kampioen kunnen zijn in de eerste klasse, maar ook dit team heeft laten zien dat na een lange reeks ongeslagen te zijn er opeens een terugval kan optreden. Hierdoor is de competitie toch tot de voorlaatste wedstrijd spannend gebleven voor wat betreft het kampioenschap. Ook Morren heeft vanavond aan een gelijkspel voldoende om zich kampioen te mogen noemen. Stam & De Lange werkt echter niet echt mee aan dit plan en pas in de laatste minuut van de eerste helft maakt Gerben Staal dan de bevrijdende 1-0 voor Morren. Kort na rust zorgt hij ook voor de 2-0, maar Menno van Noordenburg brengt de spanning al snel weer terug door 2-1 te scoren. In de allerlaatste minuut kan Teunis van Prooijen dan de definitieve beslissing forceren door de 3-1 op zijn naam te brengen. Morren is de verdiende kampioen in de eerste klasse na een moeizame tweede competitiehelft.  

VMV/Teus - Van de Lagemaat Bouw & Renovatie 3-4
Teus zal zeker gaan degraderen en Van de Lagemaat doet niet meer mee om de prijzen. Dat maakt echter niet dat deze teams het hier rustig aan gaan doen of van plan zijn om iets weg te geven. Voetballen doe je voor je plezier en met overtuiging, zelfs als er geen prijzen (meer) zijn te winnen. Deze teams laten dat vanavond zeker ook zien en zij gaan beide voor de winst. Erwin Cortus opent de score namens Teus, maar Jeffrey Bakkernes brengt Van de Lagemaat weer op gelijke hoogte. Als Martin Velthuizen dan de 2-1 scoort en Hans Henzen na een individuele actie ook nog de derde voor Teus scoort, dan lijkt een verrassing toch in de maak. Teus moet nu doorgaan, maar verzuimt om het verschil in de score te vergroten. Als Martin van Ginkel dan tweemaal scoort is de stand gelijk en de wedstrijd weer helemaal open. In de slotminuut volgt dan toch de overwinning voor van de Lagemaat als Jeffrey Bakkernes de 4-3 binnenschiet. Zijn team sluit nu aan bij de subtop in de tweede klasse, maar heeft één punt te weinig om dit seizoen nog kans te maken op promotie.   

Ad Exitum - Dorcas Woudenberg  0-5 
Ook Ad Exitum zal volgend jaar in de derde klasse spelen, en het treedt aan tegen het altijd lastige Dorcas, dat deze keer echter de aansluiting met de top in de  tweede klasse niet heeft kunnen houden. Dorcas gaat voortvarend van start in deze wedstrijd, het verschil is te groot dankzij Rick Lakerveld, die vier van de vijf treffers van Dorcas voor zijn rekening neemt en daardoor beslissend is in deze wedstrijd voor zijn team. Gerald van de Linden maakte het overblijvende doelpunt voor Dorcas, dat dit seizoen ruim boven de degradatiezone is gebleven.