WOUDENBERG - In onderstaand artikel treft u de verslagen van de op vrijdag 13 mei gespeelde wedstrijden. 

Amerboys - Makelaardij Woudenberg & Szamen 0 - 5 

De kampioenswedstrijd van MWD gaat helaas niet door. Amerboys kan geen volledig team op de been brengen en daardoor wint MWD reglementair met 0-5. Hierdoor zijn de mannen van Makelaardij Woudenberg & Szamen kampioen van de tweede klasse! Gefeliciteerd! 

Van Egdom Metaalbewerking - De Smit Belastingadvies 2 - 3  

Door het afzeggen van Amerboys krijgt De Smit ineens weer zicht op promotie. Daarvoor is winst echter wel noodzakelijk. In deze wetenschap knalt De Smit dan ook uit de startblokken en het is doelgevaar komt binnen enkele seconden van Kevin van N-A. Aan de andere kan laat ook Van Egdom (VE) van zich horen. Herman van de Bosch ontpopt zich de laatste wedstrijden tot een doelpuntenmachine, maar heeft hier na enkele minuten pech, hij knalt de bal op de paal. Beide teams houden elkaar aardig in evenwicht en weten kansen en mogelijkheden te creëren. Het is dan ook een leuk duel om naar te kijken. De Smit is wat slordig in de aanval en VE verdedigt scherp waardoor doelpunten voorlopig uitblijven. Echter, halverwege de eerste helft komt De Smit toch op voorsprong. Kevin van N-A knalt tegendraads de 0-1 tegen de touwen. Lang kan De Smit niet genieten van de voorsprong. Vanaf de aftrap ramt Herman Bosch de bal direct laag in de hoek en brengt zo de ploegen weer op gelijke hoogte. Nog voor rust komt De Smit echter weer op voorsprong. Bjorn Weerdenburg schiet van grote afstand en vrijwel door het midden binnen, 1-2. Beide ploegen komen voor rust niet meer tot scoren, hoewel Lykel Sok met een bal op de paal, wel akelig dichtbij komt. Rust 1-2. Na rust direct de gelijkmaker van Herjan van de Pol. Hij profiteert optimaal van een slippertje achterin bij De Smit, en rond koeltjes af, 2-2. VE is daarna dichtbij een voorsprong. Een mislukte vrije trap, wordt door Herman van de Bosch bijna tot doelpunt gepromoveerd. Aan de andere kant wordt de paal geraakt. Beide teams gaan dus gewoon door waar ze in de eerste helft gebleven zijn. Het blijft spannend en aantrekkelijk om naar te kijken. Halverwege de tweede helft krijgt Kevin van N-A enkele grote mogelijkheden, maar doelman Van der Bas keept een prima tweede helft. Enkele minuten voor tijd valt toch de beslissing. Een strak aangesneden corner van De Smit wordt ongelukkig in het eigen doel gewerkt en betekent de 2-3 voorsprong voor De Smit. VE is daarna nog dichtbij een doelpunt, maar verliest wel de wedstrijd. Hierdoor houdt De Smit met nog een wedstrijd te gaan, de kans op promotie levend.      

Sanidrome All Stars - De Kaasknabbel 2 - 4 

Sanidrome tegen De Kaasknabbel (DK) is een duel in de middenmoot van de derde klasse. Hierbij moet wel opgemerkt worden dat DK bijna het dubbele aantal punten heeft van Sanidrome, maar dat zij ‘slechts’ de derde plaats bekleden. In ieder geval is het krachtsverschil in punten duidelijk. Ook het begin van de wedstrijd is vrij eenzijdig. De openingsfase is duidelijk voor DK en enkele malen komen de knabbelaars, onder luide aanmoediging van de tribune, dichtbij een doelpunt. Stefan Oussoren is de man die de score voor DK opent. Hij schiet hard en strak in de verre hoek binnen na vier minuten. Direct daarna krijgt DK verschillende mogelijkheden de score uit te bouwen. Echter, de doelman van Sanidrome voorkomt meer tegendoelpunten met enkele prima reddingen. DK heeft een duidelijk overwicht, maar zo nu en dan komt ook Sanidrome aan aanvallen toe. De aanvallende intenties van de knabbelaars blijven echter hoofdzakelijk beperkt tot afstandsschoten en daardoor blijft Sanidrome toch relatief eenvoudig op de been. Jesper Heslenfeld weet richting de rust wel de 0-2 te maken en dat is gezien het wedstrijdbeeld, terecht. Voor rust kan DK de wedstrijd zelfs al beslissen, maat dat lukt door toedoen van de Sanidrome-keeper niet. Rust 0-2. Na rust gaat Sanidrome wat brutaler voetballen en wordt het team ook wat gevaarlijker. DK lijkt hier wat van onder de indruk en ongemerkt sluipen er zenuwen en slordigheden in het spel van DK. Sanidrome begint dan ook beter in de wedstrijd te komen en maakt na vijf minuten in de tweede helft de aansluitingstreffer. Joost van der Hart neemt een vrije trap voor zijn rekening en ramt de bal hard binnen, 1-2. De wedstrijd wordt dan wat slordig met vele balverlies over en weer. DK krijgt verschillende goede mogelijkheden om doelpunten te maken, maar het team is slordig in de afwerking of treuzelt met het overhalen van de trekker. Halverwege de tweede helft toch weer een doelpunt van DK. Opnieuw Stefan Oussoren, 1-3. Vijf minuten voor tijd echter, keert de spanning weer volledig terug in de wedstrijd. Arjan Blokhuis maakt de 2-3 en dan is ineens weer van alles mogelijk! Kevin Oussoren denkt kort voor tijd de wedstrijd te beslissen, maar zijn inzet rolt op de paal. In de laatste minuut gooit Stefan Oussoren dan toch de wedstrijd in het slot. Hij bepaalt de eindstand op 2-4 door een corner goed binnen te schieten. De Kaasknabbel sluit het seizoen af met een overwinning en keert ook volgend seizoen terug in de derde klasse.  

Moestas -  Bar de Camp 3 - 10 

Het al gedegradeerde Moestas speelt nergens meer voor. Bar de Camp kan bij winst de 2e plek veroveren. We zijn 4 minuten onderweg en via een goed uitgespeelde kans weet Emmanuel Mahonga de 0-1 te maken. Via de ‘moestas’ manier kan Melvin van de Haar de 1-1 maken en doet dit met het hoofd. 

Marc van Ginkel blijkt een gouden wissel te zijn en binnen 30 seconden maakt hij de 1-2. Kort daarop maakt Melvin zijn 2e en brengt de stand weer naar gelijke hoogte 2-2. Zo vallen er 3 goals in 2 minuten. Moestas komt bijna voor maar de bal gaat er via de onderkant van de lat er weer uit. Emmanual Mahonga weet hem wel binnen de palen te krijgen 2-3. Met een schitterende actie van Sjaak Termaaten slaat Bar de Camp een klein gaatje 2-4. Marc van Ginkel is ook een goalgetter maar schier hard op de paal en zo blijft het 2-4 bij rust. 

In de 2e helft gaat het gelijk op en kansen komen er voor beide teams. Bjorn Termaaten maakt een mooi doelpunt en zo ook de aansluitingstreffer 3-4. Maar Emmanuel is op dreef en maakt zijn 3e doelpunt en dus een hattrick 3-5. Kort daarop maakt Elwin Vermeulen uit een vrije trap de 3-6. En dan gaat het hard want Marc van Ginkel weet nu wel te scoren en maakt zo de 3-7 en het loopt nu voor Bar de Camp want wederom Marc van Ginkel tekent voor een doelpunt en zo maakt hij ook een hattrick, 3-8. Met een harde punter door de benen maakt Sjaak Termaaten de 3-9 en de keeper Sam Kollman maakt het dan helemaal af en zo wint bar de camp met 3-10 van Moestas 

Pon Sportief - VV Boyz 3 - 6 

Door en vroege goal van L. Boes komt VBoyz op voorsprong. VBoyz heeft iets meer overwicht en probeert dit uit te drukken in nog meer goals. Pon doet zijn best en krijgt een aantal schotkansen maar deze schoten gaan hard naast. Dan valt de wedstrijd stil omdat er een speler bij het team van VV Boyz zit die niet staat ingeschreven. Uiteindelijk kan de wedstrijd voortgezet worden. Samir Terlouw krijgt geel omdat hij de bal oppakt. De penalty die daarop volgt wordt hard ingeschoten door Seif Alhamrany. Evert Veenvliet weet door een goede actie de 1-2 op het scorebord te zetten. Pon maakt ook een goede actie maar op een knullige wijze wordt de kans verspilt. 1 minuut na het doelpunt van Evert maakt hij zijn 2e en doet dit wederom uit een goede actie. Een minuut voor rust maakt Danny de aansluiting 2-3.  

VBoyz begint de 2e helft goed en via Jurrian Veenvliet komt het op 2-4 te staan. Het spel valt wat stil en Samir maakt hier gebruik van en scoort via een hard schot de 2-5. Evert veenvliet maakt via een harde punter eenvoudig de 2-6 en zo is het gespeeld. Via Dima Weikum maakt Pon nog wel een 3e doelpunt maar de wedstrijd is gespeeld en zo eindigt het in een 3-6 overwinning voor VV Boyz.    

DEG Financiële Dienstverlening - Herrys Bar/HerWimBox 5 - 0 

Doordat Herrys Bar geen team op de been kan brengen, moet de ploeg helaas afzeggen. DEG wint hierdoor reglementair met 5-0.