WOUDENBERG - In onderstaand artikel treft u de verslagen van de op vrijdag 27 mei gespeelde wedstrijden. 

De Greef Veevoeders - Heart for Gardens 3 - 5 

Kampioen van de hoofdklasse HfG neemt het op tegen de nummer 6, De Greef. Beide teams zijn op volle oorlogssterkte ondanks het feit dat er niet belangrijks meer op het spel staat. De wedstrijd is leuk en aantrekkelijk om naar te kijken. Voor rust weten beide teams een keer tot scoren te komen. Eerst is het Tom de Greef die de ban breekt en de 0-1 tegen de touwen jaagt. Voor rust wordt de stand door Justus van Gent weer gelijk getrokken en de teams gaan met een 1-1 stand de rust in. Na rust opnieuw een hoog tempo en goed verzorgd voetbal van beide kanten. Heart for Gardens komt dan wat gelukkig op voorsprong. Een vrij onschuldig schot van Jelmer Hoekstra blijft de doelman van De Greef te machtig en daardoor komt HfG weer op voorsprong, 1-2. Kort daarna maakt de doelman zijn kleine slippertje weer goed. Met een fantastische lange bal zet hij Bart Davelaar ineens voor de keeper. Davelaar profiteert optimaal van dit buitenkansje en schiet de gelijkmakende 2-2 binnen. Iedereen gaat er dan nog even goed voor zitten want de teams zijn aan elkaar gewaagd en richting het einde neemt de spanning toe. Toch toont HfG in het restant van de wedstrijd waarom juist zij de kampioen van de hoofdklasse zijn. Op de moeilijke momenten weet de ploeg er voetballend uit te komen en de tegenstander pijn te doen. Eerst is het Rick Staal die de 2-3 maakt waarna Tom de Greef de wedstrijd voor zijn team beslist. Hij maakt nog twee doelpunten en gooit daarmee de wedstrijd in het slot. Dirk de Greef benut nog wel een penalty, maar dat maakt alleen voor de eindstand nog uit. Heart for Gardens heeft een goede generale voor de finaleavond a.s. vrijdag en wint met 3-5 van De Greef. 

Van de Lagemaat Bouw & Renovatie - Van Egdom Metaalbewerking 6 - 2

Van de hoofdklasse naar de tweede klasse, waar Van de Lagemaat (VdL) en Van Egdom (VE) voor de eer spelen. Beide teams hebben er zin in en er wordt leuk gevoetbald. Tot echte kansen leidt dit niet, maar ondanks dat is de wedstrijd attractief. Tonny van Keulen blijkt deze avond de kwelgeest voor VE te worden. Hij opent de score door de bal onbedaarlijk hard in de kruising te jagen, 1-0. Dit wordt ook de ruststand. Kort na de rust lijkt de wedstrijd beslist te worden. Jeffrey Bakkernes ramt de bal schitterend langs de doelman van VE en zet zo de 2-0 op het scorebord. Toch is de wedstrijd nog niet helemaal gespeeld. Herjan van de pol weet uit het niets de aansluitingstreffer te produceren voor VE en dan lijkt er ineens weer van alles mogelijk. Van Egdom probeert verbeten de gelijkmaker te forceren, en de inzet van de metaalbewerkers wordt beloond. Pieter van der Bas maakt de gelijkmaker en dat is niet helemaal onverdiend, 2-2. Toch trekt VdL uiteindelijk aan het langste eind. Een vrije trap van John Hardeman vliegt door de muur de goal in en daardoor staat VdL weer voor, 3-2. Die klap komt VE niet meer te boven. Tonny van Keulen maakt daarna nog twee goals en daarmee is de wedstrijd helemaal beslist. Van Egdom gooit de handdoek in de ring en dat levert nog een tegendoelpunt op. Jacco van Zanten zet de eindstand van 6-2 op het scorebord. Van de Lagemaat sluit het seizoen na een leuke wedstrijd dus winnend af. 

Safedrive Rijopleidingen - Bouwbedrijf Morren B.V. 1 - 4 

Safedrive tegen Morren is een wedstrijd in de top van de eerste klasse, met als inzet promotie naar de hoofdklasse. Safedrive mag niet verliezen, want bij een gelijkspel zal een beslissingswedstrijd volgen. Morren is al lang en breed kampioen en kan zich na een jaartje eerste klasse, weer gaan richten op het hoogste niveau in Woudenberg. Safedrive begint gedisciplineerd aan de wedstrijd. Het team laat zich wel ver inzakken, maar verdedigd geconcentreerd. Morren strijd als altijd met veel inzet, en krijgt in de openingsfase wat mogelijkheden. Echt grote kansen kan het team ook niet creëren. Het niveau is niet bijster hoog, maar er is inzet en spanning en dat maakt een hoop goed. Safedrive komt na de wat lastige openingsfase iets beter in de wedstrijd en krijgt enkele mogelijkheden. Halverwege de eerste helft is daar ineens een fantastische assist van Jorian van Beek. Hij speelt Jan-Willem de Keijzer aan die door de verdedigers van Morren even uit het oog is verloren. De Keijzer blijft heel rustig voor de goal en rond na een prima aanname, keurig af, 1-0. De voorsprong is op basis van de wedstrijd niet geheel onverdiend. Safedrive speelt aardig voetbal en Morren presteert aanvallend te weinig. Ruststand 1-0. Na rust geven beide teams opnieuw vol gas. Er wordt in een hoog tempo gespeeld. Ineens is daar dan de gelijkmaker van Morren. Jaco Mulder neemt een passje ineens op de wreef en verrast met zijn inzet doelman Nannenberg, 1-1. De gelijkmaker stimuleert met name Morren om er nog een schepje bovenop te doen. Bij Safedrive lijkt het tegendoelpunt juist verlammend te werken. De lijn lijkt uit het spel verdwenen en iedereen wil eigenhandig een doelpunt maken. Morren profiteert optimaal van de ruimtes die daardoor bij Safedrive achterin ontstaan. Uit een counter komt Morren op voorsprong en kort daarna beslist het zelfs de wedstrijd, 1-3. Safedrive gaat dan een soort alles-of-niets-spel spelen, maar moet met lede ogen toezien dat het ‘alles’ voor Morren en ‘niets’ voor Safedrive wordt. Gerben Staal weet zelfs nog de 1-4 te maken en daarmee is het helemaal klaar. Kampioen Morren wint overtuigend en richt zich op de hoofdklasse. Voor Safedrive rest niets anders dan opnieuw een jaar eerste klasse. Ondanks dat een leuke wedstrijd en een reclame voor het voetbal, bedankt mannen! 

Technica  Garage de jonge Van Dijk 2 - 5 

De voorlaatste wedstrijd van de reguliere competitie is er een van groot belang voor beide teams, althans zo leek het. Technica moet een punt halen om zich direct veilig te spelen in de eerste klasse, terwijl tegenstander Garage de jonge Van Dijk (JVD) bij winst op een gedeelde tweede plaats komt samen met Drukkerij Woudenberg. In dat laatste geval moet de ploeg op 3 juni een beslissingswedstrijd voor promotie spelen tegen de Drukkers, terwijl Technica een degradatie beslissingswedstrijd moet spelen tegen Sport- en Dierenshop Woudenberg. De eerste wedstrijd in deze competitie eindigde in een 3-2 overwinning voor JVD, dus een spektakel mag verwacht worden. In de beginfase gaat de wedstrijd gelijk op en de vraag is wie breekt hem open? Na 5 minuten schiet Peter Budel van rond de middellijn op het JVD doel en tot verbazing van iedereen treft zijn toch niet al te hard schot doel 1-0. Van die voorsprong kan Technica niet lang genieten want direct erna wordt de Koninklijke doelman Cor de Snoo van Technica gepasseerd door André van de Berg en de stand is weer gelijk 1-1. Technica laat zich van haar beste kant zien en blijft de aanval zoeken. Dit levert kansen op o.a. voor Dennis Koudijs. In een 1 op 1 met de JVD doelman laat hij zien vanavond niet al te scherp te zijn. Hij schiet naast. Het missen van scherpte zou Technica vanavond gaan opbreken. Dennis Koudijs laat even later dan toch zien wel te kunnen scoren 2-1maar ook nu kan die voorsprong niet lang worden vastgehouden. Direct erna Rob Gijsbertsen met de gelijkmaker 2-2. Drie minuten voor rust is het dan JVD dat voor de eerste maal op voorsprong komt 3-2. Het is Dennis Spoel die op prima wijze af weet te ronden. Technica start nog een offensiefje maar zonder succes. Ruststand 2-3. Na de rust gaat Technica nadrukkelijker de aanval zoeken, maar de gebroeders Koudijs weten de JVD doelman niet te verschalken. Dat kan wel Dennis Spoel. Zijn schot verandert van richting en vlieg achter de kansloze doelman De Snoo 2-4. Dat is de vermoedelijke genadeklap voor Technica. De ploeg kan nog weleens  verrassen door uit een kansloze positie terug te komen maar  JVD combineert nu naar hartenlust en legt Technica haar wil op Jeroen Kok met de definitieve beslissing 2-5. Na dit doelpunt gaan bij Technica alle tactische remmen los. De ploeg zoekt nu volop de aanval wat echter niet meer oplevert dan een schot op de paal. In de laatste fase van het duel zijn het de beide doelmannen die erger voor hun ploeg weten te voorkomen. Een verdiende overwinning voor JVD met als zeer sportief verliezer Technica. Ondanks de grote belangen die op het spel stonden geen onvertogen woord in het veld tegen spelers en scheidsrechts die met het leiden van deze wedstrijd niet veel moeite hadden.  Pluim voor beide teams en een duidelijke promotie voor het zaalvoetbal. Beide ploegen gaan op 3 juni respectievelijk de strijd aan voor promotie en degradatie. 
Hulde voor Garage de jonge Van Dijk die laat weten niet te willen promoveren maar volgend seizoen weer leuk te willen voetballen in de eerste klasse. Een moedig maar ook verstandig besluit. Gelet op de ploegen die volgend seizoen gaan uitkomen in de eerste klasse kan nu al met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid gezegd worden dat dit de mooiste en spannendste  competitie gaat worden.  Wij kijken er naar uit! 

Makelaardij Woudenberg & Szamen - Ad Exitum 8-4 

De laatste wedstrijd van de competitie is die tussen kampioen Makelaardij Woudenberg & Szamen (W&S) en het reeds gedegradeerde Ad Exitum. Eerste wedstrijd 5-1 voor W&S. Omdat Ad Exitum tot de minst scorende ploegen  van dcompetitie behoort, ziet het er ook vanavond niet best uit. Echter hier staat prestige op het spel! De jonge spelers (AExitum gemiddeld 21 jaar en W&S gemiddeld 18 jaar) kennen elkaar door en door en willen niet van elkaar verliezen. Daardoor ontstaat er een snelle en spectaculaire wedstrijd voor een talrijk aanmoedigend publiek wat sfeer verhogend werkt. De spelers weten precies tot hoever ze kunnen gaan en ook nu hebben de beide scheidsrechters een bijzonder makkelijke wedstrijd om te fluiten. Positief punt ook hierwerkelijk geen onvertogen woord tegen elkaar of tegen de scheidsrechters. W&S neemt direct het initiatief in de wedstrijd en probeert met technisch combinatie voetbal en snelle aanvallen Ad Exitum snel op achterstand te zetten. Dit lukt niet zoals men hoogte. Lennard de Korte weet zich weer op zijn manier door de verdediging te wurmen, maar vindt vanavond een in topvorm verkerende doelman Leeuwdrent op zijn weg. Na zes minuten moet Leeuwdrent toch capituleren op een hard en laag schot van diezelfde De Korte 1-0. Als Jurrian Vissink door een mêlee van benen doelman Leeuwdrent weet te verschalken en de stand op 2-0, brengt lijkt de wedstrijd toch nog in een vroeg stadium te worden beslist.  Zeker wanneer Willem van Dijk de marge naar drie tilt. Ad Exitum blijft vechten voor wat het waard is. Onbegrijpelijk is dat deze ploeg met slechts 4 punten gedeeltelijk laatst is. Personele problemen zouden hiervan de oorzaak zijn. Wie de ploeg vanavond  aan het werk ziet denkt minsten te kijken naar een kampioenswedstrijd. Na de 3-0 gaan bij Ad Exitum alle tactische concepten overboord en met succes. Robert Bakker weet raak te schieten en de stand op 3-1 te brengen. Direct erna schiet een speler van Ad Exitum op de lat, zodat W&S gewaarschuwd is. Ruststand 3-1. Na de rust zelfde wedstrijd beeld. W&S weer in de aanval, maar moet wel toezien dat Jarno van Dam de 3-2 binnen schiet. Dan is de wedstrijd los en het talrijke publiek gaat er eens goed voor zitten. Diederick Boersma raakt voor W&S de paal. Dan een scherpe counter van Ad Exitum en Jarno van Dam met de verdiende 3-3. Ad Exitum voelt dat er meer in zit. Robert Bakker produceert een geweldig schot met de zo nog mooiere redding van doelman Leeuwdrent. Aan de andere kant moet W&S doelman Laurens Donker ook flink aan de bak. Hij weet erger voor zijn ploeg te voorkomen. Willem van Dijk breng W&S weer op voorsprong 4-3, maar Ad Exitum vecht terug. Jarno van Dam met een hoog en hard schot en de 4-4 staat op het bord. Dan is het toch W&S dat de gelukkigste ploeg zal worden. Ad Exitum ziet geen kans W&S op achterstand te zetten en dat wordt de ploeg fataal. Zeker wanneer Lennard de Korte zich nadrukkelijker met de aanval gaat bemoeien. Hij zet zijn ploeg snel op 5-4 en stelt even later Jonathan van Grol in de gelegenheid om de 6-4 af te drukken, wat de genadeklap voor Ad Exitum zal worden. Zelfs wanneer W&S even met een man minder moet spelen, kunnen de Latijners aanvallend geen vuist meer maken. Lennard de Korte stelt op prima wijze Diederick Boersma in de gelegenheid om van dichtbij de 7-4 te laten aantekenen. De 8-4 van Willem van Dijk is slechts voor de statistieken. Een wedstrijd met drie winnaars. W&E door gewoon te winnen. Ad Exitum door goodwill te kweken en te laten zien prima te kunnen voetballen en als laatste het enthousiaste publiek dat een geweldige wedstrijd voorgeschoteld kreeg. Misschien nog een vierde winnaar? Man of the Match doelman Jarno Leeuwdrent die met prima reacties liet zien vaker tussen de palen te hebben gestaan en voor zijn ploeg een betrouwbare doelman is. Mooi gedaan!  Ook nu een pluim voor beide team die hebben laten zien hoe mooi gedisciplineerd zaalvoetbal kan zijn. W&S naar de eerste klasse en nu mag de ploeg laten zien wat het daadwerkelijk kan. We kijken er naar uit!