Voetbal verslag Zaalvoetbal de Camp

Verslagen vrijdag 27 september 2024

Van de Lagemaat Bouw (VLB)  –  A.B. Te Grotenhuis/F. Schadeherstel (ATG)     5 – 2
Nieuwkomer ATG vanavond in een keurige outfit, t.w. met namen en rugnummers. Heel mooi mannen! Vanavond tegen VLB en misschien de kans om de eerste punten te pakken? VLB vanavond zeker niet in haar sterkste opstelling, dus dat biedt perspectief voor ATG. In de beginfase de beste kansen voor VLB maar de score voor ATG via Ralph de Wilde 0-1. Daarna een vrij rustige wedstrijd waarin vooralsnog weinig vaart zit en dat is jammer. VLB is een ploeg met, ten opzichte van haar tegenstander, wat oudere voetballers, maar wel een ploeg met technisch betere spelers. Daar moet je als onervaren c.q. minder ingespeelde-/technische ploeg inzet/passie en snelheid tegenover zetten. Je tegenstander op conditie stuk spelen. Pech voor ATG dat bij VLB Melvin van de Haar speelt. Deze slimme en door de wol geverfde aanvaller zet vanavond de wedstrijd naar zijn hand. Van de Haar zet druk op de verdediging van ATG met als gevolg dat die ploeg de bal in eigen doel werkt 1-1. Direct daarna Van de Haar met een prima soloactie en de 2-1. Vervolgens Van de Haar met de grotere voorsprong op de schoen, maar de lat voorkomt dat. VLB blijft aanvallende gevaarlijk en het is Laurens de Haan die heel dicht bij de 3-1 is. Die stand komt niet op het scorebord. Het is Ralph de Wilde, bij ATG één van de betere spelers, die met een goede schuiver de 2-2 laat aantekenen. Die stand blijft niet lang staan, want Melvin van de Haar weet na een goede solo VLB weer op voorsprong te zetten 3-2. ATG blijft het proberen maar is te slordig en te traag in de passing. Verder zoekt de ploeg het in soloacties, waarbij zich geen spelers voor het doel positioneren. Te weinig spelers in het strafschopgebied? dan wordt scoren moeilijk! Daar worden verdedigend de fouten gemaakt en daar moet je aanvallend van profiteren! VLB is verdedigend zeker geen foutloze ploeg, maar krijgt alle tijd en ruimte om er verdedigend goed uit te komen om daarna spits Melvin van de Haar aan te spelen. Van de Haar opnieuw met een soloactie en hij ziet zijn bal tergend langzaam het ATG doel inrollen 4-2. Van de Haar vanavond met zijn eerste hattrick van dit seizoen. Met nog zo’n zeven minuten op de klok is de honger van Van de Haar naar meer doelpunten nog niet gestild. Zijn harde maar ook houdbare schot is goed voor de 5-2. Laurens de Haan van VLB in de eindfase nog met een bal op de kruising. Verdiende overwinning voor VLB. Op 11 oktober a.s. mag ATG weer aantreden. Het speelt dan tegen middenmoter Drieklomp Makelaars.

Van Bentum Transport (VBT)  –  Drieklomp Makelaars (DM)     2 – 1
Vorig seizoen twee maal winst voor VBT, wel met het kleinst mogelijke verschil. Ook in deze wedstrijd een jeugdige ploeg, tegen het al heel wat seizoenen in de zaalvoetbalcompetitie meedraaiende DM. Beide ploegen vanavond volledig en beginnen direct fanatiek aan de wedstrijd en verbaal is er ineens heel veel meer geluid. Over en weer diverse kansen en het is DM doelman Breunie Budding die direct al zijn klasse moet tonen om doelpunten te voorkomen, zeker op een inzet van T. van Vulpen, die wel heel dicht bij de VBT voorsprong was. Budding redt echter fenomenaal. VBT speelt met veel passie en inzet en blijft aanvallend komen. Het wordt naarmate de wedstrijd vordert ook aanvallend gevaarlijker. Halverwege de wedstrijd echter nog altijd de brilstand op het scorebord. Zo’n tien minuten voor tijd zet VBT aanvallend een flink tandje bij. Joeri van Appeldoorn in die fase dicht bij de voorsprong voor DM, maar zijn schot is niet zuiver genoeg. Direct daarna mag hij frank en vrij alleen op de VBT doelman afgaan, maar die blijft goed naar de bal kijken en weet een doelpunt te voorkomen. VBT in de eindfase fanatieker dan DM en het blijft aanvallen met flinke tempo wisselingen. Manvoordeel voor VBT en het is T. van Vulpen die met een intikker de 1-0 weet te scoren. Direct daarna een afstandsschot van Edward Kemp dat door een melee van spelers doel treft 2-0. DM zet in de laatste minuten nog alles op alles om tot score te komen en die score komt er ook. ook. Vlak voor tijd weet Coen Leenstra de 2-1 te scoren, waarna er voor DM geen tijd meer is om op jacht te gaan naar de gelijkmaker. VBT na twee wedstrijden als enige ploeg met de volle buit en koploper in de derde klasse.

De Vries & Nell Woudenberg Accountants (V&N)  –  Heart for Gardens (HFG)     0 – 3
Een wedstrijd met hoge verwachtingen! Vorig seizoen tweemaal winst (3-2 en 1-0) voor V&N in de competitie. Op de bekerfinale avond werd echter kansloos met 3-0 verloren. HFG vanavond met enkele invallers en met Robin Hanna (noodgedwongen) op doel. Eerste grote kans is voor Joost Hazeleger van V&N, maar doelman Hanna redt bekwaam. HFG mag dan met wat andere gezichten in de ploeg aan deze klus beginnen, het doet in de beginfase niet onder voor V&N en neemt zelfs de leiding via een knap tegendraads ingeschoten bal van Joey Kooij 0-1. Daarna helaas een matige wedstrijd, zeker van de kant van V&N. De ploeg probeert het wel speelt wel met inzet maar speelt niet het spel dat we van haar gewend zijn te zien. Spelmaker Willem Kalle heeft het moeilijk en wordt goed verdedigd, waarmee feitelijk al de angel uit de ploeg wordt gehaald. Duels worden veelal verloren en soloacties lopen vast op de HFG verdediging, waarin doelman Robin Hanna als een Marc-André ter Stegen (hij houdt alles tegen) zijn doel verdedigt. Zo weet hij prima te redden op een inzet van Joost Hazeleger. Over het geheel gezien een wat rommelige wedstrijd met een V&N, dat naarmate de wedstrijd vordert, absoluut niet in haar spel komt. Manvoordeel voor HFG en Tom de Greef hard en hoog met de 0-2. De nekslag volgt kort daarna, wanneer hij uit de rebound de 0-3 scoort en waarmee de wedstrijd wel lijkt te zijn gespeeld. V&N blijft het wel proberen, maar blijft zoekende en speelt zonder overtuiging. Een geweldige redding van doelman Reijer van der Wind voorkomt een grotere afstraffing van V&N. HFG krijgt veel kansen, maar is aanvallend veelal te slordig en te gehaast. Joey Kooij is dicht bij een doelpunt, maar zijn spetter eindigt op de lat van het V&N doel. Een teleurstellende avond voor V&N waar tegenover staat verdiende winst voor HFG en waarmee het zich op een gedeelte eerste plaats van de ranglijst weet te nestelen.

Kok Houtagenturen (KH)  –  Sportcafé De Camp (SDC)     0 – 2
Promovendus KH heeft een moeilijke start in de hoofdklasse. De sympathieke ploeg mist mensen die doelpunten kunnen maken. Werd de eerste wedstrijd nog nipt met 2-1 verloren van Investra, in de tweede wedstrijd ging het over de knie van De Vries & Nell (6-0). Vanavond gaat de ploeg goedsmoeds beginnen aan de klus tegen SDC en dat is nu net geen tegenstander waar gemakkelijk van gewonnen kan worden. Ploegen houden elkaar in de beginfase aardig in evenwicht. SDC met meer balbezit maar de verdediging van KH staat redelijk goed gepositioneerd. Opvallend is wel dat SDC vanavond nagenoeg alleen haar voeten laat spreken in plaats van de mond en dat legt de ploeg geen windeieren. Na bijna tien minuten is het Daniël Matti die met een hard laag schot de score opent en SDC op voorsprong zet 0-1. Niet lang daarna is het Dawoud Matti die uit de draai de 0-2 weet te scoren en dat knakt KH. SDC daarna de bovenliggende partij. Het is sneller in de combinatie en heeft technisch wat betere spelers. Hoewel SDC de wedstrijd controleert heeft het toch grote moeite met scoren. Debet daaraan is het goede keeperswerk van KH doelman Matthijs Kok. Met nog zo’n zeven minuten op de klok realiseert KH dat, wil het er nog een wedstrijd van maken, een doelpunt noodzakelijk is. Het zet een tandje bij. Het resultaat is echter dat SDC aanvallend wat meer ruimte krijgt, maar dan laat zien dat vanavond scoren een probleem is. Verdiende winst voor SDC dat daarmee de gedeelde koppositie in de hoofdklasse pakt.

Morrenbouw B.V.  –  De Greef Diervoeders     2 – 0
Het naar de eerste klasse gedegradeerde De Greef had een slechte start van de competitie en verloor haar eerste wedstrijd met ruime cijfers. Daar moest vanavond verandering in komen. Het trad vanavond echter aan zonder reserves, terwijl het op papier een selectie heeft van dertien spelers. Morren heeft een selectie van twaalf spelers en kwam vanavond met de helft. De ploegen zijn in de beginfase goed aan elkaar gewaagd. De Greef wat gevaarlijker in de aanval, maar Morren heeft haar verdediging redelijk goed op orde. Ploegen doen in het verdere verloop van de wedstrijd niets voor elkaar onder. Het grote verschil vanavond maakte Morren aanvaller Jaco Mulder. De atletische sportdocent is zeer snel en behendig en is gezegend met voldoende techniek om een plaag te zijn voor verdedigers, zo ook vanavond voor De Greef. Uit een snelle aanval zet hij zijn ploeg op een 1-0 voorsprong om kort daarna uit een snelle counter hard en hoog de 2-0 binnen te schieten. De Greef zet daarna een tandje bij en is absoluut niet de mindere van haar tegenstander. Morren wordt veelvuldig vastgezet op eigen helft, maar oh oh dat scoren, het wil maar niet lukken. Morren houdt stand en pakt met twee zeges voorlopig de koppositie in de eerste klasse met het mooie doelsaldo van zeven voor en nul tegen.

Vallei Schilders (VS)  –  Sanidrome Hofland (SH)     2 – 4
VS heeft haar selectie versterkt met drie nieuwe spelers en is dit seizoen serieus van plan om mee doen om het kampioenschap. SH is een ploeg dat al heel lang geen wedstrijd meer heeft verloren. De laatste nederlaag in de competitie dateert van 24 maart 2023!! De promovendus is de competitie begonnen met twee gelijke spelen en heeft een doelgemiddelde van 4-4. VS heeft eenmaal gewonnen en verloren en een (negatief) doelgemiddelde van 5-6. Daar moet vanavond dus verandering in komen. Gaan we zien dat SH sinds lange tijd een nederlaag te verwerken krijgt? De gelijk opgaande wedstrijd wordt na zeven minuten interessant als Sven Timmermans over links een prima soloactie begint. Hij passeert enige spelers, inclusief de doelman en de 0-1 is een feit. VS daarna op jacht naar de gelijkmaker, maar dat gaat veelal te gehaast met als gevolg schoten over en naast het doel en slechte passing. Toch weet het op gelijke hoogte te komen wanneer de nieuwe aanwinst Gerbert Heij doeltreffend is 1-1. SH heeft twee goalgetters in de ploeg t.w. Yannick Scharloo en Jordi Hofland. Laatstgenoemde zet zijn ploeg opnieuw op voorsprong 1-2. SH vanavond degelijk maar niet spectaculair. Wat voetbal betreft veelvuldig de bovenliggende partij. SH blijft druk zetten op de verdediging van VS, waarin Yannick Scharloo een hoofdrol speelt. Door zijn inzet is het VS dat de bal zeer ongelukkig in eigen doel werkt 1-3. SH doelman Ricardo van Apeldoorn is vanavond voor VS veelvuldig een sta in de weg. Inzet kan VS zeker niet ontzegd worden. Het scoren c.q. benutten van kansen vanavond opnieuw voor VS een probleem. Zo krijgt de vrijstaande Paul Heldoorn een meter voor het doel de kans op de aansluittreffer maar hij schiet tegen de doelman op. Het is Rick Nannenberg die er weer een wedstrijd van weet te maken door de 2-3 te scoren. Met nog dik drie minuten te spelen is er dus nog van alles mogelijk. Het is wachten op het eindoffensief van VS. Het is echter Jordi Hofland die de wedstrijd beslist. Uit een mooie soloactie weet hij de 2-4 te scoren en daarmee zijn ploeg te winst te bezorgen.

Loading