Zaalvoetbal bij De Camp

Bekerverslagen woensdag 16 oktober 2024

* Ploegen die zich plaatsen voor de tweede ronde.

Van Bentum Transport (VBT) *  –  Van Egdom Metaalbewerking (VEM)     3 – 3   VBT w.n.s.
In de wedstrijd tussen derdeklasser VBT tegen tweedeklasser VEM is van enig krachtsverschil nauwelijks sprake. VBT begint zoals gewoonlijk gretig en fel aan de wedstrijd en komt binnen de minuut op voorsprong door Arne Karens. Binnen de minuut daarna is het alweer gelijk door Marko Rietema 1-1. Rietema valt daarna geblesseerd uit en dat is een flinke aderlating voor VEM, dat zonder wissels en zonder hun gevaarlijkste aanvaller verder moet. VBT kent de luxe van drie wissels en wisselt dan ook naar hartenlust. Niet adequaat ingrijpen door de VBT doelman stelt Herjan van de Pol in staat om de 1-2 te scoren. Spelniveau zakt daarna naar bedenkelijk niveau, maar gelukkig is er volop spanning. Marnix Lamper met een beheerst balletje via de binnenkant van de paal en de 2-2 op het scorebord. Gerommel in de VBT verdediging wordt door Herjan van de Pol afgestraft 3-2. Kort daarna een identieke situatie aan de andere kant en nu is het Arne Karens die (eindelijk) kan scoren 3-3. In de stafschoppenserie toont VBT zich het koelbloedigst en mag verder bekeren tegen De Greef Diervoeders.

De Greef Diervoeders *  –  Duplit     4 – 1
Twee eersteklassers die op dit moment de onderste plaatsen in die klasse innemen. Ploegen in de beginfase goed aan elkaar gewaagd. Weinig tot geen spectaculaire momenten voor beide doelen. Helaas geen wedstrijd om op het puntje van je stoel te zitten. Halverwege de wedstrijd Elwin Vermeulen hard en hoog met de 1-0. Daarna kabbelt de wedstrijd verder met een Duplit dat het probeert, maar niet overtuigt. Zeven minuten voor tijd Maarten Lamberink met de 2-0 waarna De Greef zich terugtrekt op eigen helft. Duplit doelman Gideon van Erk is kennelijk niet bekend met de vier seconden regel. Het levert De Greef een vrije trap en een doelpunt van Maarten Lamberink op 3-0. Tim Voskuilen redt de eer voor Duplit door 3-1 te scoren. Het laatste woord heeft Elwin Vermeulen, want hij bepaalt de eindstand op 4-1. De Greef in de volgende ronde tegen Van Bentum Transport.

Bouwbedrijf Van Lunteren (BVL)  –  Drukkerij Woudenberg (DW) *     4 – 4   DW w.n.s.
BVL staat in de hoofdklasse gedeeld onderaan terwijl eersteklasser DW zich vermoedelijk gaat mengen om het kampioenschap in de eerste klasse. Ploegen lieten in het veld zien weinig voor elkaar onder te doen. Na zo’n zeven minuten komt de wedstrijd wat meer los. Doelman Gerben Varenkamp laat een te vangen bal van Marvin Steenbeek door de vingers glippen en ineens 0-1 op het scorebord. Direct daarna maakt Varenkamp zijn foutje goed door met een prima reflex een verdubbeling van de voorsprong te voorkomen. Die verdubbeling komt er wel. Sem van Stijnvoort uit een goede combinatie hard met de 0-2. In die fase controleert de eersteklasser de wedstrijd. Het speelt gretig en is snel in de omschakeling. Wanneer BVL ook een keer snel omschakelt is het gelijk raak door Corné Verweij 1-2. Met nog zo’n tien minuten op de klok een gelukkige treffer van Derrek Borst, waarbij het optreden van de anders zeer betrouwbare doelman Varenkamp er niet goed uitzag 1-3. Corné brengt de spanning in deze bekerkraker terug en scoort 2-3 en dan verandert ineens het spelbeeld. BVL heeft de smaak te pakken en pakt het initiatief. Marijn de Korte en Julian Wouters doen de wedstrijd kantelen en zetten BVL op voorspong 4-3. In de laatste minuten een slotoffensief van DW en zeer kort voor tijd Marvin Steenbeek met de verdiende gelijkmaker 4-4. In de strafschoppenserie is DW de gelukkigste en gaat door naar de volgende ronde waarin het uitkomt tegen Garage de jonge Van Dijk.

Garage de jonge Van Dijk (JVD) *  –  Autobedrijf Te Grotenhuis/Franc Schadeherstel (ATG)     9 – 2
Een mooi leermoment voor ATG dat vanavond tegen JVD weinig had in te brengen. ATG liet wel zien met meer lef, inzet en overzicht te voetvallen en dat is een winstpuntje. De zuiverheid en snelheid in de passing ontbreekt nog, maar dat moet groeien evenals het als speler proberen de bal in bezit te houden. Veteraan Dennis Spoel opent de score en komt vanavond tot een hattrick. Maar liefst vijf spelers van JVD komen tot scoren! waaronder gelegenheidsdoelman Milan Gijsbertsen. Dat geeft aan dat JVD de wedstrijd volledig controleert. Toch moet Gijsbertsen vanavond twee maal vissen. Nieuwe man bij ATG is Bram de Wilde en het lukt hem vanavond om de bal tweemaal in het netje achter Gijsbertsen te leggen. Levi Gijsbertsen, Ruben van Vugt en Youri van Beek (beiden 2x) zijn de andere doelpuntenmakers. Doelman Jelle van Eckeveld weet met goede reddingen een dubbele stand te voorkomen.

Arpentus  –  De Vries & Nell Woudenberg Accountants (V&N) *     1 – 9
Hoofdklasser V&N wist pas in het tweede gedeelte van de wedstrijd door te drukken tegen tweedeklasser Arpentus, dat vanavond opvallend fanatiek speelde en totaal geen ontzag had voor V&N. Van een spannende wedstrijd was dan wel geen sprake wedstrijd, maar mooi om te zien dat Arpentus zich niet opsloot maar de aanval bleef zoeken. Technisch en tactisch was het duidelijk de onderliggende ploeg, maar het liet vanavond zien met deze inzet en mentaliteit best wel eens voor iets leuks in de tweede klasse te kunnen gaan zorgen. Alexander van de Weerthof (2x) en Michel van de Lagemaat zorgden voor een 3-0 voorspong, waarna Jorg Koudijs met een fraaie inzet voor de 3-1 zorgde. Veel later in de wedstrijd kwam V&N dus pas los en wist via Michel van de Lagemaat, Willem Kalle en Joost Hazeleger (beiden 2x) in willekeurige volgorde uit te lopen naar 1-9. V&N treft in de volgende ronde bekerwinnaar Heart for Gardens.

Heart for Gardens (HFG) *  –  Morrenbouw B.V.     4 – 2
Bekerwinnaar HFG wilde vanavond geen risico nemen tegen Morren en kwam nagenoeg met haar sterkste opstelling in het veld. De ploeg had de pech dat enkele spelers in Renswoude acte de présence moest geven, maar daarnaast wel het geluk dat Morren niet in haar sterkste opstelling aan de start verscheen. Zo trad Coen van Bentum vanavond op als gelegenheidsdoelman. Direct na het eerste fluitsignaal zien we een goede-/spannende bekerwedstrijd met een wat sterker HFG en een gevaarlijk counterend Morren, waarin Jaco Mulder veelvuldig een hoofdrol speelde en na vijftien minuten verrassend de 0-1 wist binnen te werken. Vanavond ontbreekt het HFG niet aan geluk. Twee absolute geluksdoelpunten van Tom de Greef en Mark de Graaf doen de wedstrijd enigszins kantelen 2-1. Morren vecht voor wat het waard is en krijgt loon na werken. Het is Sjaak van Donselaar met het doelpunt van de avond, geweldig hard afstandsschot in de kruising, die voor de gelijkmaker zorgt 2-2. Inmiddels heeft zich Paul de Graaf, in sportkleding komend uit Renswoude, bij team HFG gevoegd. Zijn invalbeurt blijkt goud waard voor het tot op dat moment met weinig overtuiging spelende HFG, wat aan de sterk keepende Philip Figlarz te danken heeft dat het niet op achterstand staat. In de laatste minuten zorgen Paul de Graaf en Tom de Greef voor de 4-2 eindstand.

Dorcas Woudenberg  –  Drieklomp Makelaars (DM) *     2 – 3
Dorcas speelt een klasse hoger dan derdeklasser DM die in die klasse voorlopig op de eerste plaats staat. Dorcas is in de tweede klasse de rode lantaarndrager. Van enig krachtsverschil in het veld was nauwelijks iets te merken. Een geweldige wedstrijd was het niet, maar de spanning vergoedde veel. Jacco van Holland met een uitgekookt balletje in de verre hoek zet de makelaars op 0-1. Halverwege de wedstrijd een wat sterkere fase van Dorcas en het is Robert Bakker die de vrijstaande Remco Minjon weet te bereiken die vervolgens hard binnenschiet 1-1. Direct daarna Minjon met de kans om met een kopbal te scoren, maar de flipperkastbal gaat niet over de lijn. Hoewel de vonken er niet van afvliegen, toch een echte bekerwedstrijd waarin Dorcas misschien iets gevaarlijker is, maar waarin de doelpunten voor DM zijn. Gerco van Dijk met een solo over rechts en zijn voorzet op Martin Velthuizen die vervolgens weet binnen te werken 1-2. Als Martin Velthuizen later de 1-3 weet te scoren lijkt een verder bekeravontuur voor Dorcas ver weg. Robert Bakker zorgt in de laatste minuut nog even voor wat spanning 2-3, maar dit doelpunt komt te laat. DM gaat verder in de beker en treft in de volgende ronde What2Wear bij Gea.

WHAT2WEAR bij Gea (W2W) *  –  Find MKB     3 – 0
Hoofdklasser W2W zet direct druk op de verdediging van tweedeklasser Find, zodat die ploeg zich moet beperken tot countervoetbal. Find verdedigt in de beginfase goed en houdt dat zo’n tien minuten vol. Daarna Rick van de Waerdt hard en hoog met de 1-0. W2W weet vervolgens het grote veldoverwicht niet in doelpunten uit te drukken. Grote sta in de weg is Find doelman Milan Lam. Vanavond absoluut de man van de wedstrijd! Met zijn reddingen brengt hij de W2W aanvallers tot wanhoop. Een frommeldoelpunt van Jeffrey van Welderen zorgt voor opluchting bij W2W 2-0. De 3-0 van Stefan van Veenendaal is slechts nog voor de statistieken en mogelijk voor het zelfvertrouwen. Find probeert nog wel om de gehate nul van het scorebord te krijgen, maar de W2W verdediging is attent en staat geen kansen toe.