Voetbal verslag Zaalvoetbal de Camp

Verslagen vrijdag 6 september 2024

Puur Badkamers (PB)  –  Van Bentum Transport (VBT)     2 – 6
In de derde klasse vanavond het debuut van PB, althans wat naam betreft. Vorig seizoen speelde dit team onder de naam Fleur & Flora. Vanavond de wat ouderen badkamermannen tegen het jeugdige- en fanatieke VBT. Arne Karens is de man die de wedstrijd openbreekt 0-1. Gerjon Visser verdubbelt de stand en zo staat het binnen tien minuten 0-2. Wat gaan de voor het merendeel “veteranen” hieraan doen? Om te beginnen wordt met wat meer inzet en felheid gespeeld. Dat maakt de wedstrijd wat rommeliger, maar wel leuk om naar te kijken. Opvallend is het ontstaan van een enorme kakofonie. Enthousiasme mag je uiten, maar het mag best een toontje lager mannen! VBT aanvallend wat gevaarlijker en met wat meer overzicht en snelheid had het PB al op een onoverbrugbare achterstand kunnen zetten. Misschien is het aanstellen van een teamleider/coach een optie? Dat voorkomt problemen wie wanneer gewisseld dient te worden en het geschreeuw wat daarmee gepaard gaat. Halverwege de wedstrijd nog altijd de 0-2 stand op het scorebord en die stand biedt zeker geen garantie voor de winst. Zeker niet wanneer Willem van den Pol, de bal door de benen van de VBT doelman in het doel weet te werken 1-2. Harm-Jan van de Herik met een (houdbaar) rollertje 1-3 en zo loopt PB al weer snel achter de feiten aan. In de laatste tien minuten zakt het spelpeil naar een dieptepunt. Iedereen doet maar wat. Van enige tactiek en combinatie/-positiespel is nauwelijks nog sprake. In die fase is het wel VBT dat toeslaat. Arne Karens met een hard schot dat, zo’n vijf minuten voor tijd, goed is voor de 1-4. Dat moet de beslissing zijn. PB zakt terug in scherpte en snelheid en ziet William van de Bosch de 1-5 scoren. VBT blijft doorgaan en weet via Gerjon Visser zelfs de 1-6 te scoren. Het laatste woord heeft Kevin van Nieuw-Amerongen. Hij geeft de stand een ietwat dragelijker aanzien door hard de 2-6 in de winkelhaak te schieten.

Hopman en Peters/Gebr. Van Ravenhorst (HPVR)  –  Lagemaat Bouw & Renovatie (LBR)     1 – 1
Een wedstrijd van de “veteranen” van LBR tegen het jeugdige HPVR. Tonny van Keulen van LBR deelt het eerste plaagstootje uit door de bal op de paal te schieten. De beginfase is een echte aftastende fase. Partijen goed aan elkaar gewaagd en dat zou ook zo blijven. Geen hoogstaand voetbal met sporadisch een kansje voor beide teams. Kaats- en steekballen vaak erg onnauwkeurig, omdat men te gehaast is. Halverwege de wedstrijd dan ook nog altijd de vervelende brilstand op het scorebord. De wedstrijd snakt naar een doelpunt of krijgen we een wedstrijd die gaat eindigen in een doelpuntloos gelijkspel? Niels van Dijk van HPVR dicht bij de openingsgoal, maar de bal eindigt op de paal. Echter direct daarna Niels wel met de score 1-0. Er komt nu ineens wat meer leven in de brouwerij. Jochem Waterval voor LBR met een bal op de paal. LBR zet aanvallend een tandje bij maar heeft het lastig tegen het goede verdedigende HPVR. Met nog vijf minuten op de klok gaat de tijd voor LBR dringen. Dat beseft Tonny van Keulen want hij kogelt de 1-1 binnen. John Hardeman op rechts met een mogelijkheid om LBR op voorsprong te zetten, maar hij schiet veel te gehaast en te onnauwkeurig over. Dan krijgt HPVR nog een mogelijkheid om de winst te pakken. Noah Kok alleen voor LBR doelman Lambert de Pater maar deze weet met een goede ingreep een doelpunt te voorkomen. De 1-1 eindstand is de juiste uitslag van deze wedstrijd.

Heart for Gardens (HFG)  –  Molenbeek Makelaars en Szamen (MMS)     2 – 2
Al vroeg in de competitie de topper in de hoofdklasse tussen de nummers één en twee van vorig seizoen. De eerste wedstrijd vorig seizoen eindigde in 2-2, de tweede in een 5-4 winst voor HFG. Vanavond hopelijk weer een spannende wedstrijd. HFG zonder reserves maar wel bijna op volle sterkte, direct aanvallend wat gevaarlijker. De ploeg loert op de counter waarin het met de spitsen Tom de Greef en Mark de Graaf dodelijk kan zijn. MMS mist wat mensen en komt met slechts één reservespeler aan de start. De wedstrijd is vanaf het begin het aankijken zeker waard. Voetballend is HFG de wat betere ploeg. Er schuilt in die ploeg meer ervaring en het verschil in techniek en tactisch inzicht tussen die spelers onderling is duidelijk minder dan tussen de spelers van MMS. Tom de Greef opent na zo’n dertien minuten de score 1-0 en dat is in die fase een verdiende voorsprong. MMS is veelvuldig de verdedigende ploeg en heeft feitelijk wat geluk dat HFG vanavond aanvallend minder scherp is. HFG controleert veelvuldig de wedstrijd en krijgt een man meer situatie waaruit het niet verder komt dan met een bal op de paal. Bij MMS is doelman Laurens Donker in positieve zin opvallend aanwezig. Hij groeit naarmate de wedstrijd vordert uit tot de beste speler van MMS. Heerlijk fanatiek en gretig echter een enkele maal te gretig en dat kost hem een straftijd van twee minuten. Opnieuw voordeel voor HFG en nu wordt dat kansje wel benut. Paul de Graaf hard en hoog in de kruising 2-0. MMS geeft niet op en het is Van Grol die op onreglementaire wijze een scoringskans wordt ontnomen. Dat levert manvoordeel op voor MMS. Daarin is Diederick Boersma dicht bij de aansluittreffer maar hij faalt. HFG heeft haar verdediging goed op orde tot de laatste paar minuten. Diederick Boersma, vanavond veelvuldig onzichtbaar, lost een schot op doel dat doel treft en waarbij het optreden van de HFG doelman er niet goed uitzag. MMS haalt nu alles uit de kast en in de laatste minuut gaat doelman Donker meevoetballen. Het zet HFG volledig onder druk en weet met een wel zeer spectaculaire effectbal, boogje over doelman, de gelijkmaker te scoren 2-2. En zo “steelt” MMS dan tot nog een puntje? Of het verdiend is mag de neutrale toeschouwer beoordelen. Misschien goed voor het competitieverloop? De toekomst zal uit uitwijzen.

Bouwbedrijf Van Lunteren (BVL)  –  WHAT2WEAR bij Gea (W2W)     1 – 3
Nieuwkomer in de hoofdklasse W2W heeft er vanavond goed zin in. Het zet BVL direct vast op eigen helft en creëert zich wat kansjes. BVL vanavond opvallend kuum, zonder felheid en zeker aanvallend niet scherp. Veel onnodig balverlies en technisch ver onder de maat. Vooralsnog weet W2W daar geen voordeel uit te halen, zelfs niet wanneer het manvoordeel heeft, sterker nog het is BVL dat via Marijn de Korte een voorsprong weet te nemen 1-0. Een doelpunt volledig tegen de verhouding in. Wedstrijd blijft rommelig en zeker geen hoofdklasse niveau. Dan mag W2W een vrije trap nemen en daaruit weet Stefan van Veenendaal simpel met en schot(je) langs de verkeerd? opgestelde muur te scoren 1-1. W2W wil daarna meer en krijgt meer. Milan van Nieuw-Amerongen met de verdiende voorsprong 1-2. BVL weet, met nog zo’n tien minuten op de klok, dat er uit een ander vaatje getapt moet worden en dan niet uit het vaatje later in de kantine. Coen Veenendaal met een goede solo en de 1-3 wat de beslissing moet zijn. BVL gaat daarna min of meer tegen zichzelf voetballen. Veel acties mislukken en dat komt het moreel van de ploeg niet ten goede. Een goede counter van W2W met de kans op een grotere uitslag, maar men weet de bal niet in het doel te krijgen. In de slotfase nog geel voor een BVL reservespeler wegens commentaar op de leiding. Verdiende winst voor het debuterende W2W dat in haar volgende wedstrijd een tegenstander van een ander niveau gaat treffen, te weten Molenbeek Makelaars & Szamen.

Garage de jonge Van Dijk (JVD)  –  Morrenbouw B.V.     0 – 5
Anders dan de uitslag doet vermoeden, vanavond geen reglementaire overwinning voor Morren. Beide ploegen maakten er in het slotduel van de avond een echte wedstrijd van. Bij JVD ontbraken diverse bekende namen, en daardoor een wat aanmerkelijk jeugdiger team op het veld. Morren nog altijd in de oude vertrouwde samenstelling, waarin het al zoveel seizoenen speelt. Ploegen doen, wat voetbal betreft, niet veel voor elkaar onder. Grote verschil vanavond was de effectiviteit van de Morren aanval en de soms wat matig optredende verdediging van JVD. Jaco Mulder weet al binnen twee minuten het net te vinden en zet Morren op een 0-1 voorsprong. Geluk voor Morren, want door een eigen doelpunt van JVD wordt de score verdubbeld 0-2. Geluk kun je soms ook afdwingen! Een vrije trap voor Morren wordt door Cor Broekhuizen van afstand hard op het doel geschoten en het, naar het zich laat aanzien, niet onhoudbaar schot treft doel 0-3. JVD vanavond in een te laag tempo en met te voorspelbare aanvallen. Helaas vanavond geen man die de ploeg op sleeptouw neemt. Opnieuw een vrije trap voor Morren en nu is het Jacco Mulder die van afstand doel treft 0-4. Ook bij dit doelpunt ziet het er achterin bij JVD niet sterk uit. Met nog zo’n acht minuten op de klok zet JVD een tandje bij, de doelman gaat meevoetballen, maar het levert niets op. Geluk in die fase voor JVD want Jaco Mulder ziet zijn bal van grote afstand op de paal van het JVD doel eindigen. Kort daarna een identieke situatie en nu is het Cor Broekhuizen die van grote afstand de bal wel in het lege doel weet te leggen 0-5. JVD blijft het proberen maar Morren geeft vanavond niets weg en weet de nul te houden. Verdiende overwinning voor de “bouwvakkers”, die direct de koppositie in de eerste klasse pakken.